Home » Beschrijving foto-wandelreis Marokko

Dag 1

We vertrekken vanaf vliegveld Eindhoven naar Marrakech, waar we rond 19.00 uur plaatselijke tijd zullen aankomen.

We gaan meteen naar het hotel in hartje centrum.

 

Dag 2

We ontbijten rond 8.00 uur uur, zodat we rond 11.00 uur kunnen vertrekken naar het zuiden, We rijden door de prachtige Hoge Atlas. Onderweg zullen we stoppen voor de lunch. In de middag komen we aan in Tisseldai, een kasbah aan de andere kant van Tich n Tichka, de hoge bergtop van de Atlas. Hier zullen we overnachten in een mooi plaatselijk hotel dat bekend staat om het lekkere eten. 's Avonds zullen we hier gaan fotograferen.

Dag 3

We ontbijten in het hotel en gaan daarna op ‘schattenjacht’. We gaan met een plaatselijke gids de bergen in om een kijkje te nemen een mijn. Rond 12.00 uur gaan we weer verder, nu naar de oude Kasbah Ben Ait Haddou. Dit is de eerste Kasbah die je tegenkomt op weg naar het zuiden. Het staat op de werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets! De Kasbah is in veel films als decor gebruikt, denk aan Lawrence of Arabia of Gladiator. Hier gaan we stoppen om te lunchen en natuurlijk de plek te bekijken en te fotograferen.

Hierna gaan we weer verder naar Zagora. Daar gaan we onze woestijngids Brahim ontmoeten. Rond 18.30 uur vertrekken we naar de woestijn.

We zullen in de woestijn onder de sterrenhemel ons avondeten eten.

 

Dag 4 tot en met 7

We brengen onze dagen door in de woestijn. Lopend door dit prachtige gebied zul je ervaren wat het is om door de stilte te lopen in de uitgestrektheid van het steeds wisselende landschap van de woestijn. Je hoeft niet de gehele tocht te wandelen, je kunt je laten vervoeren door een dromedaris. ’s-Avonds slaap je in tenten of de buitenlucht

Reken op een wandeling van 2,5-3 uur in de ochtend en na de siesta nog 1,5 tot 2 uur. De wandelingen zijn niet zwaar, echter door de warmte kunnen ze wel als zodanig aanvoelen. We mijden zoveel mogelijk het mulle zand van de grote duinen, maar soms ontkom je hier niet aan. Op het einde van dag 7 wandelen we weer de bewoonde wereld in. We zullen slapen in een charmant authentiek hotel in Oulad Edriss. Hier zullen we ook dineren.

Dag 8 en 9

Na ons ontbijt gaan we terug naar Zagora, waar we de gehele dag verblijven. Voor de lunch en diner wordt gezorgd. Op woensdag is in Zagora de wekelijkse souk. Wil je hierover informatie, laat het weten.

Voor wie wil is er een bezoek aan de hmam geregeld, mannen en vrouwen hebben ieder hun eigen hmam.

Dag 10

We reizen in e vroege ochtend naar het vliegveld van Marrakech, om vervolgens terug naar huis te vliegen.