Home » Reizen » 10-daagse reis Zuid Marokko

10-Daagse reis Zuid Marokko met een 5-daagse woestijnwandeltocht, najaar 2019  € 1650,00

Van 14 tot en met 23 december 2019

10 daagse reis Zuid Marokko inclusief een 5 daagse woestijnwandeltocht

Het betreft een unieke samenwerking met de Woestijnregelaar.

We hebben als specialisme:

Woestijn-wandelreizen in de regio Zagora. Voor 1 persoon tot grote groepen. Op maat gemaakte reizen als ook kant en klare reizen. We hebben tochten in de bergen, de woestijn, de Draa vallei en een combinatie van alle 3. Ook hebben wij ervaring in reizen in andere delen van Marokko zoals de Hoge Atlas en rondom Essaouira. 

Vooraf dient duidelijk te zijn dat deelname aan de reizen geheel op en voor eigen verantwoordelijk is en dat zowel de Woestijnregelaar als Keistad Foto College op geen enkele wijze aansprakelijk gesteld kan worden voor geleden schade in welke vorm dan ook.

In het kort:

Vanuit Marrakech, gaan we via de Hoge Atlas en Ait ben Haddou naar Zagora waar we onze woestijnreis beginnen. We zullen 2 dagen in de Vallei de Draa wandelen, een prachtige vallei rond de rivier de Draa vol palmbomen en oude kasbahs (authentieke dorpen vervaardigd uit leem). Daarna 5 dagen in de zandduinen rond M’hamid. We slapen in tenten of onder de sterrenhemel en zullen de rust ervaren van de schoonheid van de woestijn. Terug in de bewoonde wereld gaan we nog lekker naar de Hmam (oosters badhuis) en de souk (boerenmarkt).

Voor een volledige beschrijving klik dan hier

De reis is inclusief:

 • Retourticket Marrakech
 • Nederlandse gids en fotografe gedurende de gehele reis.
 • Alle vervoer in Marokko in een comfortabele auto met eigen chauffeur
 • 3 overnachtingen in hotels o.b.v. 2-persoons kamer en 5 overnachtingen in de woestijn in een 2- persoons-tent
 • ontbijt, lunch en diner gedurende het gehele verblijf in Marokko
 • tijdens het verblijf in de woestijn:
  • 5 dagen: een gids, kok, kamelendrijvers, dromedarissen voor de bagage en om zelf op te zitten, eten, drinken, overnachting
 • Gedurende de gehele reis fotografische ondersteuning bij het maken van allerlei foto’s, workshop avond-en nachtfotografie en het fotograferen van sterren.

De reis is exclusief:

 • Reis-en annuleringskosten
 • persoonlijke uitgaven
 • fooien

 

Wie zijn wij?

De woestijnreisregelaar, is Ruth Wessels, zij reist al meer dan 25 in Marokko.

Ruth is een samenwerking aangegaan met Brahim, de plaatselijke kamelendrijver/gids. Hierdoor is er zonder tussenkomst van derden een reis te boeken, waarbij de reiziger een eerlijke prijs betaalt en ook nog eens optimaal kan profiteren van de kennis en kunde van de lokale bevolking.

We werken met lokale gidsen en kopen onze benodigdheden voor de reis in bij de souk van het dorp of de plaatselijke kruidenier. Waar mogelijk en gewenst zullen we beroep doen op deze lokale bevolking om bij hen thuis te lunchen of dineren.

We maken onze reizen met dromedarissen, omdat dat de meest efficiënte, milieuvriendelijke en authentieke manier is om door de woestijn te reizen. Natuurlijk is het welzijn van deze prachtige dieren van hoog belang. Wij zullen ze dan ook nooit zwaar belasten. We bezuinigen dan ook niet  in het aantal dromedarissen dat met ons meegaat.

 

Brahim

De ervaren gids Brahim is een telg uit een nomadenfamilie en kent de woestijn op zijn duimpje. Hij begeleidt woestijnreizigers al vanaf zijn 14e jaar. Hij is een vrolijke gast en staat open voor ideeën en suggesties. Het belangrijkste vind hij dat zijn gasten een mooie reis hebben.

Brahim is niet alleen gids en kamelendrijver, hij is ook kok. Hij kookt het liefst op de meest authentieke manier: op een vuurtje gestookt van het sprokkelhout dat we tijdens de tocht vinden. Het eten wordt dan net wat rustiger klaargemaakt en dat proef je. Brahim is ook specialist in het bakken van ‘gobs ramallah’: brood dat wordt gebakken in de hitte van het zand.

Brahim kent niet alleen de woestijn op zijn duimpje, maar ook de landelijke omgeving. Omdat hij er geboren en getogen is, kan hij ons introduceren bij de plaatselijke bevolking.

 

Annemarie

Zij is de fotograaf van deze reis. Marokko is ongelooflijk fotogeniek! Zij zal je met raad en daad bijstaan als je vragen hebt hoe je bepaalde onderwerpen kunt fotograferen. Kun je nog niet goed fotograferen? Dan legt zij alle basisbeginselen uit en leer je tijdens de reis fotograferen in de praktijk! Naast de theorie ga je dus al doende leren fotograferen, hoe leuk is dat!

Uiteraard houden we rekening met de cultuur, daar wordt je ook in begeleidt! Hoe krijg je het voor elkaar om toch die ene foto te maken?

Hoe leg je de zandduinen mooi vast, waar moet je op letten?

In de dorpen zal er een workshop avondfotografie zijn en ’s nachts onder de sterrenhemel gaan we een sterrenspoor maken en de melkweg fotograferen.

Zeker is dat je met fraaie foto’s naar huis gaat!

 

Last but not least.......De Woestijnreisregelaar onderscheidt zich in keuzevrijheid. In Marokko is binnen het redelijke veel te regelen. Ook zo bij de Woestijnreisregelaar. Dat betekent dat u uw wensen met ons kunt bespreken en wij hier een passende reis bij kunnen maken.

Stiltereizen, vegetarische of veganistische eet wensen, langer op 1 plek blijven omdat het zo mooi is en dat een dag van tevoren opeens bedenken. Bedenk het en het kan vaak. Wij kunnen het regelen zolang het te regelen is en het binnen onze bedrijfsfilosofie past.

 

Wanneer je kiest voor deze reis ga je akkoord met de algemene voorwaarden van deze reis.

Wil je mee met deze reis? Stuur dan een email

 

het betreffen hier geen eigen foto's, maar stockfoto's