Home » Reizen » Reis Zuid Afrika

Exclusieve 12 daagse reis naar Zuid Afrika € 2899,00 

Heb jij altijd al eens naar Zuid Afrika gewild en daar mooie foto's willen maken?

Ja??

Ga dan mee op onze 12 daagse rondreis Zuid-Afrika!

Op 27 oktober 2019 zullen we wederom met een groep enthousiastelingen afreizen naar Zuid-Afrika voor een totaal 12 daagse reis. Hier wordt u begeleidt in het fotograferen of in het tekenen van wildlife.

Vooraf dient duidelijk te zijn dat deelname aan deze reis geheel op en voor eigen verantwoordelijk is en dat Keistad Foto College op geen enkele wijze verantwoordelijk en aansprakelijk gesteld kan worden voor geleden schade in welke vorm dan ook. 

Kom naar de informatieavond van 22 maart van 20.00 -22.00 uur bij Kunstkader. Wij zorgen voor een heerlijke Zuid Afrikaanse wijn.

Een klein stukje geschiedenis

Zuid-Afrika, officieel Republiek Zuid-Afrika is een land dat aan de zuidpunt van Afrika ligt. Het land grenst in het noorden aan NamibiëBotswana en Zimbabwe, in het oosten aan Mozambique en Swaziland. De onafhankelijke staat Lesotho wordt in zijn geheel door Zuid-Afrika omsloten.

Zuid-Afrika heeft sinds de zeventiende eeuw een rijke koloniale geschiedenis. In 1652 kwamen de Nederlanders die op de Kaap een verversingspost voor de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) stichtten. Na anderhalve eeuw van Nederlandse kolonisatie werd de Kaapkolonie overgenomen door het Verenigd Koninkrijk. Hierop migreerden een groot aantal Nederlandstalige kolonisten, bekend als Boeren, met de Grote Trek naar het binnenland en stichtten verschillende Boerenstaten, waarvan uiteindelijk de Zuid-Afrikaansche Republiek en de Oranje Vrijstaat het belangrijkst waren. Deze republieken werden in 1902 door de Britten veroverd in de Tweede Boerenoorlog en samen met de Kaapkolonie en Natal in 1910 tot Zuid-Afrika verenigd. In de 20e eeuw werd Zuid-Afrika overschaduwd door de apartheid, een systeem van rassensegregatie waarmee de niet-blanke bevolking benadeeld werd. In 1990 werd de apartheid afgeschaft en in 1994 werd Nelson Mandela tot de eerste negroïde president van Zuid-Afrika verkozen.

Zuid-Afrika is een land met diverse bevolkingsgroepen en elf officiële talen, waaronder het aan het Nederlands verwante Afrikaans. Het land is een parlementaire republiek met drie hoofdsteden en is een van de meest ontwikkelde landen van het continent.

 

Vertrek

We vertrekken aan het eind van de middag op 27 oktober 2019 naar Schiphol.

We vliegen met de KLM eerst naar Parijs, waar we zullen overstappen voor de nachtvlucht naar Johannesburg.  In Johannesburg zullen we als eerste de luxe busjes ophalen, die we de gehele reis tot onze beschikking hebben.

De reis

Vanaf Johannesburg vertrekken we naar onze eerste bestemming: Mabula GameLodge, klik op de naam zodat de website zich opent.

Hier zullen we 3 nachten verblijven om vervolgens onze route te vervolgen naar Blyde Canyon

Om hier te komen rijden we een stuk van de  Panoramic Route. 

In Blyde River Lodge zullen we 1 nacht verblijven.

Vanaf Blyde rivier reizen we naar het Kruger park en verblijven 3 nachten we in het  Protea hotel by Marriot. Uiteraard hopen we hier mooie en spectaculaire foto’s te kunnen maken! Vervolgens gaan naar Mount Sheba, waar we een nacht zullen verblijven. Als laatste vertrekken we naar Pretoria, waar we in een prachtig hotel zullen verblijven voor 1 nacht. Hier sluiten we de rondreis af met een heerlijk diner.

We vertrekken vanaf Pretoria weer naar huis, opnieuw met een tussenstop in Parijs.

De reiskosten van € 2899,00 is inclusief:

  • Retour vlucht Amsterdam - Johannesburg (uitgevoerd door KLM)
  • Vervoer rondreis met eigen chauffeur
  • 9 overnachtingen in een 4 sterren kamer / lodge.
  • Elke dag ontbijt, lunch en diner in één van de uitstekende restaurants. Bij ieder diner is de wijn inbegrepen.
  • In de Game Resorts kunt u meerdere keren met een officiële ranger mee met een game drive. Deze vinden plaats vroeg in de ochtend, in de middag, begin van de avond en eventueel een nachttocht. Tijdens de game drive wordt er op prachtige plekken even gestopt om te genieten van een koud drankje, de opkomende of neergaande Afrikaanse zon over het prachtige landschap.
  • Op de dagen dat er niet gereden wordt naar een andere accommodatie dagelijks een fotoworkshop met Annemarie Welp of tekenles van Renso Tamse. 

Tijdens de gehele reis staat onze veiligheid voorop! Een van de mensen die met de reis meegaat kent het land en de mensen erg goed.

De reis is exclusief reis-en annuleringsverzekering. Uitgave van persoonlijke aard en alcoholische versnaperingen naast het diner zijn tevens voor eigen rekening.

Wil je mee of wil je informatie? Stuur dan een email.